NIEUWS

BESPAAR TIJD MET DE "SEFICA PROBOX MOBILE" APP UPDATE

Door: All Fire Security
april 19, 2019
Categorie: Camerabewaking

Bespaar veel tijd bij het opzoeken van opgenomen beelden via uw smartphone met de nieuwste versie van de Sefica ProBox Mobile app voor de Sefica ProBox recorders. Download deze nu, het is gratis !


Bespaar tijd met de “Sefica ProBox Mobile” app update

Met de uiterst krachtige Smart Motion Search functie vindt u in geen tijd het gewenste beeld. U selecteert het volledig beeld of u selecteert een zone in het beeld waarbij u enkel de beelden wenst te zien waar er in deze zone een beweging was. En binnen 2 seconden... Lees verder

Tags: camerabewaking camera's security expert
camera.jpg

MONUMENTEN EN BRANDVEILIGHEID: LIJDZAAM TOEKIJKEN HOE EEN RAMP ZICH VOLTREKT?

Door: All Fire Security
april 16, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Verschrikkelijke beelden zagen we 15 april 2019 in het nieuws. De Notre-Dame stond in brand… Gelukkig is de karakteristieke hoofdstructuur van de kathedraal nog behouden gebleven. Maar de schade is enorm. Over de bouw is 200 jaar gedaan maar in een avond is het karakteristieke gebouw voor een groot deel verwoest.


Kunnen we voorkomen dat een brand in een monument zoveel schade aanricht? Er zijn veel technieken beschikbaar om branden in de kiem te smoren en de gevolgen te beperken. Natuurlijk is het integreren van hedendaagse oplossi... Lees verder

Tags: brandveiligheid brandbeveiliging
Notre-dame-brand-foto-van-Nu.nl-Matthijs-300x169.jpg

AANDACHTSPUNTEN VOOR EEN BRANDVEILIG VAKANTIEHUIS

Door: All Fire Security
maart 26, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Om een woning of een kamer te verhuren, moet je aan flink wat voorschriften voldoen. Hier focussen we ons op de brandveiligheid. Die moet je in orde hebben, of je nu verhuurt op de privémarkt of professioneel. We kijken naar de regels voor toeristische logies met een beperkt aantal kamers. Per verhuureenheid, een kamer dus, moeten er twee uitgangen voorzien zijn, in geval van brand. Naast de gewone uitgang moet er dus nog een alternatieve route zijn. Deze evacuatieroutes moeten aangeduid zijn.


Natuurlijk moet er ook een brandalarm... Lees verder

Tags: brandveiligheid rookmelders brandbeveiliging evacuatiewegen wetgeving blusmiddelen
vakantiewoning.jpg

INDUCTIEKOOKPLAAT VERLAAGT KANS OP BRAND

Door: All Fire Security
maart 06, 2019
Categorie: Brandveiligheid

In de laatste tien jaar kwamen er 311 mensen om bij 287 woningbranden. 15% van deze branden werd veroorzaakt door onvoorzichtigheid tijdens het koken. Koken kan veiliger met de inductiekookplaat, maar veel mensen koken liever op gas. Er zijn nogal wat fabels over inductiekoken die rondgaan waardoor het koken op inductie vaak als onbekend en soms zelfs als gevaarlijk wordt bestempeld. Dit is jammer, want met een inductiekookplaat in huis maak je koken veel veiliger voor jezelf en je gezin.


De koude kookplaat

Een inductiekookpl... Lees verder

Tags: Brandveiligheid particuliere woning brand
inductie-brand.jpg

ROOKMELDERS ZIJN VERPLICHT IN WONINGEN OM CONFORM TE ZIJN

Door: All Fire Security
februari 27, 2019
Categorie: Rookmelders

Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Die rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vooral als er 's nachts brand uitbreekt, is het risico om niet tijdig wakker te worden groot. Rookmelders vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in (huur)woningen.


Wie in Vlaanderen een woning bouwt, renoveert of verhuurt moet sinds 1 januari 20... Lees verder

Tags: rookmelders particuliere woning brandveiligheid
Agentschap-Wonen-Vlaanderen-342x500.jpg

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ROOKMELDER?

Door: All Fire Security
februari 22, 2019
Categorie: Rookmelders

Vanaf 1 januari 2020 is het wettelijk verplicht om op elke verdieping van je huis minstens één rookmelder te hebben hangen. Maar waar moet u op letten bij het kopen en plaatsen van zo'n rookmelder? "De inspecteur" op Radio 2 zocht het uit.


Sinds 2013 is het verplicht om zeker één rookmelder per verdieping te hebben in huurwoningen, studentenkoten en nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 januari volgend jaar zal die verplichting gelden voor alle Vlaamse woningen. "We gaan de nieuwe verplichtingen niet actief controleren bij woningeigenaars. Ma... Lees verder

Tags: brandveiligheid particuliere woning brandbeveiliging rookmelders
399dc15d-36ae-11e9-abcc-02b7b76bf47f.jpg

NETWERK EVENT SECURITY EXPERT OP EERSTE VRIJDAG PRO-DAGEN BATIBOUW

Door: All Fire Security
februari 14, 2019
Categorie: Beurzen

De eerste vrijdag van Batibouw valt tijdens de Pro-dagen, waar er veel vakmensen op zullen afkomen.

Dit jaar organiseert Security Expert die vrijdagavond een netwerk-mogelijkheid op de stand, waar we onze partners (elektriciens, aannemers, …)   voor uitnodigen om deze te trakteren en/of om deze te introduceren in de elektronische beveiliging. 


Een ideale gelegenheid omdat heel wat van al uw favoriete producten op de stand aanwezig zullen zijn! Wij voorzien u van een hapje en een drankje. Dat we er een succesvol... Lees verder

Tags: brandveiligheid camerabewaking camera's rookmelders All Fire Security inbraakbeveiliging stand beurzen security expert
batibouw_pro.jpg

GENIET VAN VOORDELIGE BATIBOUW CONDITIES OP INBRAAK -EN CAMERABEVEILIGING IN DE NIEUWE SECURITY CHECK !

Door: All Fire Security
februari 11, 2019
Categorie: Camerabewaking

Met Batibouw net om de hoek hebben we een nieuwe editie van de SecurityCheck, het infomagazine van Security expert. Nieuw dit jaar, de SecurityCheck bevat de voucher waarmee u van de 'Batibouw condities' kan genieten. 


Van welke condities kan u genieten? Gratis buitensirene IntelliSound BS2500P - t.w.v. € 250

Bij aankoop van alarmsysteem (inbraakdetectie)

t.w.v. min. € 1200 (exclusief installatie)
Gratis camera

Bij aankoop van camerabewakingsysteem

met recorder en mins... Lees verder

Tags: particuliere woning camerabewaking camera's All Fire Security beurzen security expert inbraakbeveiliging projecten
SE_BATIBOUW.jpg

VLUCHTWEGEN ZIJN ECHT VAN LEVENSBELANG EN VERDIENEN MEER AANDACHT

Door: All Fire Security
januari 30, 2019
Categorie: Risicoanalyses

Veilige vluchtwegen zijn van levensbelang. Overheden proberen met strenge regels te zorgen dat de gebouwen primair vluchtveilig zijn. Met onafhankelijke vluchtwegen, voldoende capaciteit, korte loopafstanden wordt gezorgd dat mensen in de meeste gevallen veilig kunnen vluchten. Nog veel te vaak zien we dat het toch fout gaat. Bij inspecties blijken vluchtwegen geblokkeerd of afgesloten te zijn. Bij grote incidenten vallen soms veel slachtoffers omdat vluchtroutes toch niet veilig genoeg zijn.


Van een gebouw dat voldoet aan het Bouw... Lees verder

Tags: brandveiligheid evacuatiewegen brand risicoanalyse evacuatieplannen interventiedossier
dhv-whitepaper-360x182.jpg

PLEIDOOI WERKGROEP RWA: AANPASSING ONDERHOUD RWA-INSTALLATIES WENSELIJK

Door: All Fire Security
januari 29, 2019
Categorie: RWA

Rookbeheersingsinstallaties, nieuw of bestaand, hebben een inspectiecertificaat nodig. Deze installaties worden op dit moment beoordeeld op bais van 4 zogeheten afgeleide doelstellingen. Uit onderzoek blijkt dat installaties niet altijd voldoen aan de regelgeving. Dit maakt certificering van bestaande RWA-installaties lastig. Hoe kunnen we dat veranderen? De Werkgroep RWA vindt dat de 2e afgeleide doelstelling ‘ondersteuning inzet brandweer’ niet concreet genoeg is en doet een oproep voor aanpassing. 


Wat doet de inspectie?Lees verder

Tags: brandveiligheid brandbeveiliging evacuatiewegen brand
Installaties-niet-goed-onderhouden-360x194.jpg

VLUCHTGEDRAG BIJ BRAND: WAT DOEN WE WEL EN NIET?

Door: All Fire Security
januari 14, 2019
Categorie: Interventiedossier

Een groot gebouw dat in brand staat haalt steevast de media. Veelal zien we dan op videobeelden de vlammen langs de gevel of uit het dak omhoog schieten. Dit gaat meestal gepaard met veel rookontwikkeling. Soms zijn we ook getuige van de ineenstorting van het pand. Wat we vrijwel nooit zien, is hoe mensen vluchten. Gedragen wij ons eigenlijk wel zo bij brand zoals de overheid veronderstelt? En voldoet het Bouwbesluit dan? 


Daan Jansen, senior adviseur brandveiligheid bij Royal Haskoning: “In de basis gaat het Bouwbesluit uit v... Lees verder

Tags: interventiedossier evacuatieplannen brandveiligheid wetgeving evacuatiewegen
Vluchtgedrag-bij-brand-1-360x267.jpg

CAMPAGNE LEEF BRANDVEILIG: SLACHTOFFERS DOOR BRAND IN 2018 - ENKELE CIJFERS

Door: All Fire Security
januari 14, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Jaarlijks zijn er in België 20.000 woningbranden waarvan heel wat met dodelijke afloop. Uit de brandpreventiemonitor 2016 van vzw Anpi en FOD Binnenlandse Zaken blijkt dat slechts 1 op 4 Belgen denkt aan brandveiligheid. 14% ligt helemaal niet wakker van rookmelders in huis. In Vlaanderen hangen slechts in 57% van de woningen één of meerdere rookmelders, vaak slecht of helemaal niet onderhouden. Slechts 4 op de 10 Belgen heeft een vluchtplan en oefent de vluchtroute in geval van brand. In 2017 vielen er 53 dodelijke slachtoffers door woningb... Lees verder

Tags: brandveiligheid particuliere woning rookmelders brandbeveiliging evacuatiewegen brand
SLACHTOFFERS-2018-infographic.jpg

HOE VEILIG ZIJN BRANDWERENDE LIFTDEUREN?

Door: All Fire Security
december 22, 2018
Categorie: Brandwerende deuren

Liftdeuren helpen mee om gebruikers van een gebouw tegen brand te beschermen en om uitbreiding van de brand tegen te gaan. Maar brandwerende liftdeuren hebben alleen nut als ze gesloten zijn. Bij brand wordt de lift echter naar een vooraf afgesproken verdieping gestuurd waarna de liftdeuren worden opengezet. Handig voor de brandweer om te checken of er mensen in de lift zitten. Maar de garantie op brandwerendheid op deze verdieping is weg. Hoe kun je hier goed mee omgaan?


Grondslag


Lees verder

Tags: brandveiligheid compartimentering passieve brandbescherming brandbeveiliging brandwerende deuren passieve brandbeveiliging
liftdeuren-600x400-360x214.jpg

BLUSDEKEN OF BRANDDEKEN - HOE GEBRUIKEN EN WAAR OP LETTEN

Door: All Fire Security
december 13, 2018
Categorie: Brandveiligheid

Of je nu gewoon iets opwarmt of uitgebreid kokkerelt, iedereen staat wel eens (of vaak) achter het fornuis. Waar wordt gekookt, bestaat een risico op brand. Met een branddeken kun je kleine brandjes blussen. De soep is dan wel aangebrand, maar je huis gelu​​​kkig niet. ​
Goed gerief is het halve werk


​Haal een blusdeken in huis. Zo'n branddeken is speciaal ontworpen om kleine brandjes te blussen. Het zorgt er namelijk voor dat er geen verse zuurstof meer naar de brandhaard gaat. Een branddeken in huis hebben is ni... Lees verder

Tags: brandveiligheid particuliere woning brandbeveiliging blusmiddelen blusdeken
BANNER_Desktop_BRANDDEKEN_NL.jpg

10 TIPS VOOR EEN BRANDVEILIGE KERSTBOOM

Door: All Fire Security
december 03, 2018
Categorie: Brandveiligheid

December staat bol van de gezelligheid. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een kerstboom. De kerstboom krijgt vaak een prominente plek in de huiskamer. Een risicovolle brandfactor in een maand dat je liever gezellig houdt. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet voor een brandveilige kerstboom.


 

10 tips voor een brandveilige kerstboom


Zorg ervoor dat de kerstboom stevig staat en plaats hem zo dat hij niet omver gelopen kan worden.
Laat de kerstboom niet uitdrogen. Een uitgedroogde kerstboom brand hee... Lees verder
Tags: brandveiligheid rookmelders particuliere woning evacuatiewegen brandbeveiliging blusmiddelen
kerstboom.jpg

BRANDGEVAAR TEGENGAAN - JUISTE KABELKEUZE KAN LEVENS REDDEN

Door: All Fire Security
november 30, 2018
Categorie: Noodverlichting

Brandveiligheid mag niet onderschat worden. De meeste slachtoffers bij een brand (liefst 70%) sterven niet door het vuur, maar door de rookontwikkeling. De installatie van verkeerde kabels draagt daar jammer genoeg toe bij. Nog te weinig gebruikte kabels zijn halogeenvrij, een niet onbelangrijke vaststelling: deze kabels werken niet enkel brandvertragend, maar beperken ook de uitstoot van dichte rook en/of zure gassen. Zo wordt die rookontwikkeling teruggedrongen, waardoor het aantal gevallen van verstikking kan dalen. Daarnaast is een... Lees verder

Tags: brandveiligheid veiligheidsverlichting
brandvrij_kabels.jpg

KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING IS GEVAARLIJKER DAN JE DENKT !

Door: All Fire Security
november 21, 2018
Categorie: Particulieren

Lees verder

Tags: CO-melders CO-vergiftiging
CO.jpg

ALL FIRE SECURITY: VAN ALLE MARKTEN THUIS - MEAT & BROODWAY EXPO KORTRIJK

Door: All Fire Security
oktober 05, 2018
Categorie: Beurzen

Vier dagen lang was Meat Expo een inspirerend en sfeervol forum waar het slagersambacht, de passie voor het vak en de stielkennis centraal staan. En waar u in een gezellige sfeer uw collega's uit de sector en uit de bakkerijwereld kon ontmoeten. 

Ook All Fire Security tekende present op deze vakbeurs. Brandveiligheid in de voedingssector vraagt een specifieke aanpak en uitvoering. Als officiële partner van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België voorzien wij ook voor dit marktsegment de gepaste en correct... Lees verder

Tags: brandveiligheid All Fire Security brand automatische blussystemen beurzen stand
20181003_152719.jpg

ONZE ROOKMELDERS VERKOZEN TOT AANRADER VOLGENS DE CONSUMENTENBOND TEST OKTOBER 2018

Door: All Fire Security
oktober 01, 2018
Categorie: Rookmelders

Onze autonome optische rookmelder ASD-10Q worden aangeraden door de consumentenbond. Dit blijkt uit de uitvoerige testen die werden gedaan op verschillende rookmelders. 


Het volledige rapport kan je hier terugvinden. 


Overtuigd van de kwaliteit van onze rookmelder? Schaf je er dan snel eentje (of meerdere) aan via onze webshop, eenvoudig en snel! Klik hier Lees verder
Tags: brandveiligheid particuliere woning rookmelders
rookmelder-allfiresecurity.jpg

WHY FIRE DOORS SAVE LIVES, THE FIVE-STEP CHECK AND THIRD-PARTY CERTIFICATION

Door: All Fire Security
september 26, 2018
Categorie: Brandwerende deuren

The British Woodworking Federation (BWF) has produced a series of hard-hitting films about the dangers of smoke, how to check installed fire doors are compliant and the importance of third-party accreditation.


The five videos have been released as part of Fire Door Safety Week 2018, which raises awareness about the vital role played by fire doors, educates the public about how to check whether fire doors are compliant and hold those responsible to account, and educates landlords and other responsible persons on how to proper... Lees verder

Tags: brandveiligheid passieve brandbescherming compartimentering
Brucoral-HPL-beplakte-binnendeuren.jpg
Category Name

Login

Post Title (List)

By:Author's Name (Link)

January 1, 2030

Category:Category Title (Link)

Main Text. Feel free to style these blocks to your taste and move them around within the container. Also feel free to remove whichever you don't want to show up on the blog.

Tags:Tag Link

Post Title (Post Page)

Main Text. Feel free to style these blocks to your taste and move them around within the container. Also feel free to remove whichever you don't want to show up on the blog. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus maximus dui quis pulvinar suscipit. Ut ac sollicitudin lacus. Donec lacinia, nunc sit amet volutpat molestie, nisi libero iaculis risus, vel cursus lacus orci sit amet mi. Morbi sodales urna non dapibus lacinia. Aliquam erat volutpat. Mauris felis ex, cursus sed lorem eget, dignissim iaculis lacus.

Custom HTML Code Container (sharing buttons, etc. – can be added in the online settings)

User's Name

January 1, 2030

Comment Text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus maximus dui quis pulvinar suscipit. Ut ac sollicitudin lacus. Donec lacinia, nunc sit amet volutpat molestie.

Comments

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.