NIEUWS

EEN WAAKHOND IN HUIS: EEN GOED IDEE?

Door: All Fire Security
september 13, 2019
Categorie: Inbraakbeveiliging

Het moeilijkste element voor een inbreker is de toegang tot je woning. Als dat niet lukt binnen een aantal minuten, dan haakt hij snel af. Eenmaal binnen kan een alarmsirene, menselijke aanwezigheid of het plotselinge geblaf van een hond hem ook afschrikken.


Denk je erover na om een waakhond in huis te nemen als extra beveiliging? Een dier in huis nemen en hem goed verwelkomen is niet onbelangrijk, zeker als je er een specifieke functie aan wil toekennen. Een waakhond is en blijft vooral een dier met specifieke behoeften. Denk dus... Lees verder

Tags: particuliere woning inbraakbeveiliging security expert
german-shepherd-dog-4459518_1920.jpg

DE VOORDELEN VAN FOTOLUMINESCERENDE SIGNALISATIE

Door: All Fire Security
september 03, 2019
Categorie: Evacuatie

Wat is fotolum?

Eenvoudig uitgelegd: een product dat nalicht in het donker. Het materiaal is behandeld met fotoluminescerende pigmenten die energie opnemen als er licht op valt en die licht uitzenden wanneer het donker is. Het grote voordeel van een fotoluminescent product, is dat het geen elektriciteit nodig heeft om in het donker op te lichten. In een noodsituatie waarbij een stroomuitval optreedt, zal het product meteen oplichten, en zelfs zichtbaar zijn bij rookontwikkeling.


De fotoluminesceren... Lees verder

Tags: brandveiligheid brand evacuatiewegen
piktonrm.jpg

HOE VOORKOM JE ACCU- EN BATTERIJBRANDEN?

Door: All Fire Security
september 02, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Het gebruik van accu’s en batterijen heeft een hoge vlucht genomen. Dit als gevolg van de enorme toename van e-bikes en smartphones en in mindere mate ook elektrische auto’s. Maar bij het opladen kan brand ontstaan. Dit vraagt om preventieve maatregelen.

E-bikes vormen al 50 procent van de omzet in de fietsenbranche. In aantallen gaat het om ongeveer 294.000 stuks (2017). Was het aanvankelijk een product dat in de bijzondere belangstelling stond van 50-plussers, de laatste jaren hebben ook jongere fietsers de e-bike ontdekt.


... Lees verder

Tags: brandveiligheid particuliere woning rookmelders brand explosiegevaar brandveiligheid
smartphone-opladen-300x200.jpg

SNEL VLUCHTEN VERSUS INBRAAKBEVEILIGING: WAT IS DE BESTE OPLOSSING ?

Door: All Fire Security
augustus 22, 2019
Categorie: Evacuatie

Nood- en vluchtdeuren moet je met een lichte duw kunnen openen. Maar hoe zit het met de inbraakveiligheid van een nooduitgang? Snel kunnen vluchten is een ding, maar tegelijkertijd willen gebouwbeheerders inbraak voorkomen. Daarbij wil je ook niet dat de deur ongewenst wordt gebruikt voor verkoeling of ventilatie of door rokende werknemers. Al deze factoren maken het beheer van nood- en vluchtdeuren er in de praktijk niet gemakkelijker op. Wat zegt de wet en hoe pas je die toe? 


Europese normen

Met de komst van twee Euro... Lees verder

Tags: brandveiligheid brand evacuatiewegen inbraakbeveiliging evacuatieplannen brandveiligheid
exit-300x300.jpg

NATIONALE CAMPAGNE 1DAGNIET BREIDT ZICH UIT OVER EUROPA

Door: All Fire Security
juni 19, 2019
Categorie: Inbraakbeveiliging

De jaarlijkse nationale campagne tegen inbraak 1dagniet trekt ieder jaar steeds meer aandacht.  Het succes stijgt zo snel dat de nationale actie zich zal uitbreiden tot op Europees niveau met de eerste Europese dag tegen inbraak op woensdag 19 juni.   

 

Het aantal inbraken neemt nog steeds af 

 

De statistieken van de federale politie geven voor de eerste 6 maanden van 2018 23.057 inbraken in woningen aan.  Deze cijfers wijzen opnieuw op een afname als men vergelijkt met de 53.315 inbraken die in... Lees verder

Tags: particuliere woning inbraakbeveiliging
Logo-1dagniet_inbraken1.jpg

AFS IN PARTNERSHIP MET KORTRIJKSE SUMMERBAR NUBA-R

Door: All Fire Security
juni 12, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Een ganse zomer lang kan u terecht aan de Kortrijkse Leieboorden   om van het ultieme vakantiegevoel dicht bij huis te genieten. Van 15 mei 2019 tot en met 15 september 2019 kan u terecht bij Nuba-R aan de Trakelweg (onder de Ronde van Vlaanderenbrug) te Kortrijk. In nauwe samenwerking met All Fire Security werd er gekeken naar de brandveiligheid van de ganse site. Er werd dit jaar extra ingezet op brandbeveiliging door onder andere extra brandblussers te plaatsen. Zo kan u in alle veiligheid heerlijk genieten van de zomer! 

Lees verder
Tags: brandveiligheid brandbeveiliging
nubar_1.jpg

HOE STAAT HET MET DE INTEGRATIE VAN BEVEILIGING EN BRANDVEILIGHEID?

Door: All Fire Security
juni 05, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Zijn brandveiligheid en beveiliging nu wel of niet gescheiden werelden? In dit artikel proberen de auteurs vanuit een historisch perspectief deze vraag te beantwoorden en gaan ze in op het nut en misschien wel de noodzaak van de integratie van deze twee vakgebieden.


Al vanaf het begin van de achttiende eeuw wordt er geschreven over de brandveiligheid en de beveiliging van gebouwen. Behalve dat men toentertijd uitging van organisatorische maatregelen, werden er ook al technische oplossingen beschreven.


Inhoudsopgave:Lees verder

Tags: brandveiligheid brandbeveiliging brand evacuatiewegen camera's camerabewaking passieve brandbescherming compartimentering inbraakbeveiliging interventiedossier brandwerende deuren
shutterstock_270123980.jpg

BRANDVEILIGHEID IN 2018: AANTAL WONINGEN MET ROOKMELDERS STAGNEERT

Door: All Fire Security
mei 20, 2019
Categorie: Brandveiligheid

De gemiddelde Belg ligt niet wakker van brandveiligheid in zijn woning. Slechts 1 op 4 doet dat wel. Bovendien zijn slechts drie op de vijf de Belgen bereid om te investeren in brandveiligheid.


Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen en Wallonië en in alle huurwoningen in Brussel. Toch hebben momenteel maar 7 op de 10 Belgen een rookmelder hangen in hun woning. Hoewel dat percentage gemiddeld stabiel blijft, daalt het aantal rookmelders in Brussel.


Tegelijkertijd vallen ook in 2018 nog... Lees verder

Tags: rookmelders particuliere woning brandveiligheid
9200000049693067.jpg

RISICO'S BRANDVEILIGHEID HOUTINDUSTRIE

Door: All Fire Security
mei 15, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Ook dit jaar zijn er al een aantal flinke branden te melden in de houtindustrie. Naast grote schade is ook sprake van een dode en gewonden. In de houtverwerkingsindustrie liggen de risico’s niet alleen bij brand en explosie. Ook gezondheidsproblemen voor werknemers spelen een rol. Waar moet je qua brandveiligheid op letten in een houtverwerkingsbedrijf?


Een houtverwerkend bedrijf zal als eigenaar of gebruiker van een gebouw ten minste voldoen aan de brandveiligheidseisen van de overheid geregeld via Wet- en Regelgeving. Een onderne... Lees verder

Tags: brandveiligheid brandbeveiliging brand rookmelders explosiegevaar ATEX
Houtindustrie-300x187.jpg

KLEINE BLUSMIDDELEN - SOORTEN & TOEPASSINGEN

Door: All Fire Security
mei 02, 2019
Categorie: Blusmiddelen

POEDERBLUSSER

Een poederblusser is geschikt voor A, B en C branden, oftewel vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Met een poederblusser kun je dus veel soorten branden blussen. Het blusmiddel is bovendien voordelig in de aanschaf. De poederblusser heeft echter een groot nadeel: het laat veel nevenschade achter. In een poederblusser zitten chemicaliën met zout en zout trekt vocht aan. Vocht en elektronische apparaten gaan niet samen. In het ergste geval kan het poeder (op termijn) voor kortsluiting zorgen. Het poeder is echter niet ele... Lees verder

Tags: brandveiligheid brandbeveiliging brand blusmiddelen kleine blusmiddelen blusdeken
shutterstock_235477129.jpg

ATEX BIEDT STOF TOT NADENKEN

Door: All Fire Security
april 26, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Stofexplosies kunnen gerust beschouwd worden als een grote problematiek in de industrie (hoewel ze gelukkig niet de meest voorkomende oorzaken zijn van arbeidsongevallen). Cijfers tonen aan dat de Belgische industrie elke twee weken met een stofexplosie te maken krijgt.


Een aantal specifieke sectoren hebben wegens incidenten in het verleden de nodige notie van de problemen. Het gaat onder meer om schrijnwerkerijen of andere houtverwerkende bedrijven, eender welke firma met een eigen spuitcabine of menglabo, industriële bakkerijen,... Lees verder

Tags: brandveiligheid explosiegevaar ATEX
MELBE1604W00_N_00F125849.jpg

BESPAAR TIJD MET DE "SEFICA PROBOX MOBILE" APP UPDATE

Door: All Fire Security
april 19, 2019
Categorie: Camerabewaking

Bespaar veel tijd bij het opzoeken van opgenomen beelden via uw smartphone met de nieuwste versie van de Sefica ProBox Mobile app voor de Sefica ProBox recorders. Download deze nu, het is gratis !


Bespaar tijd met de “Sefica ProBox Mobile” app update

Met de uiterst krachtige Smart Motion Search functie vindt u in geen tijd het gewenste beeld. U selecteert het volledig beeld of u selecteert een zone in het beeld waarbij u enkel de beelden wenst te zien waar er in deze zone een beweging was. En binnen 2 seconden... Lees verder

Tags: camerabewaking camera's security expert
camera.jpg

MONUMENTEN EN BRANDVEILIGHEID: LIJDZAAM TOEKIJKEN HOE EEN RAMP ZICH VOLTREKT?

Door: All Fire Security
april 16, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Verschrikkelijke beelden zagen we 15 april 2019 in het nieuws. De Notre-Dame stond in brand… Gelukkig is de karakteristieke hoofdstructuur van de kathedraal nog behouden gebleven. Maar de schade is enorm. Over de bouw is 200 jaar gedaan maar in een avond is het karakteristieke gebouw voor een groot deel verwoest.


Kunnen we voorkomen dat een brand in een monument zoveel schade aanricht? Er zijn veel technieken beschikbaar om branden in de kiem te smoren en de gevolgen te beperken. Natuurlijk is het integreren van hedendaagse oplossi... Lees verder

Tags: brandveiligheid brandbeveiliging
Notre-dame-brand-foto-van-Nu.nl-Matthijs-300x169.jpg

AANDACHTSPUNTEN VOOR EEN BRANDVEILIG VAKANTIEHUIS

Door: All Fire Security
maart 26, 2019
Categorie: Brandveiligheid

Om een woning of een kamer te verhuren, moet je aan flink wat voorschriften voldoen. Hier focussen we ons op de brandveiligheid. Die moet je in orde hebben, of je nu verhuurt op de privémarkt of professioneel. We kijken naar de regels voor toeristische logies met een beperkt aantal kamers. Per verhuureenheid, een kamer dus, moeten er twee uitgangen voorzien zijn, in geval van brand. Naast de gewone uitgang moet er dus nog een alternatieve route zijn. Deze evacuatieroutes moeten aangeduid zijn.


Natuurlijk moet er ook een brandalarm... Lees verder

Tags: brandveiligheid rookmelders brandbeveiliging evacuatiewegen wetgeving blusmiddelen
vakantiewoning.jpg

INDUCTIEKOOKPLAAT VERLAAGT KANS OP BRAND

Door: All Fire Security
maart 06, 2019
Categorie: Brandveiligheid

In de laatste tien jaar kwamen er 311 mensen om bij 287 woningbranden. 15% van deze branden werd veroorzaakt door onvoorzichtigheid tijdens het koken. Koken kan veiliger met de inductiekookplaat, maar veel mensen koken liever op gas. Er zijn nogal wat fabels over inductiekoken die rondgaan waardoor het koken op inductie vaak als onbekend en soms zelfs als gevaarlijk wordt bestempeld. Dit is jammer, want met een inductiekookplaat in huis maak je koken veel veiliger voor jezelf en je gezin.


De koude kookplaat

Een inductiekookpl... Lees verder

Tags: Brandveiligheid particuliere woning brand
inductie-brand.jpg

ROOKMELDERS ZIJN VERPLICHT IN WONINGEN OM CONFORM TE ZIJN

Door: All Fire Security
februari 27, 2019
Categorie: Rookmelders

Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Die rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Vooral als er 's nachts brand uitbreekt, is het risico om niet tijdig wakker te worden groot. Rookmelders vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Daarom verplicht de Vlaamse overheid de aanwezigheid van rookmelders in (huur)woningen.


Wie in Vlaanderen een woning bouwt, renoveert of verhuurt moet sinds 1 januari 20... Lees verder

Tags: rookmelders particuliere woning brandveiligheid
Agentschap-Wonen-Vlaanderen-342x500.jpg

WAAR MOET U OP LETTEN BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ROOKMELDER?

Door: All Fire Security
februari 22, 2019
Categorie: Rookmelders

Vanaf 1 januari 2020 is het wettelijk verplicht om op elke verdieping van je huis minstens één rookmelder te hebben hangen. Maar waar moet u op letten bij het kopen en plaatsen van zo'n rookmelder? "De inspecteur" op Radio 2 zocht het uit.


Sinds 2013 is het verplicht om zeker één rookmelder per verdieping te hebben in huurwoningen, studentenkoten en nieuwbouwwoningen. Vanaf 1 januari volgend jaar zal die verplichting gelden voor alle Vlaamse woningen. "We gaan de nieuwe verplichtingen niet actief controleren bij woningeigenaars. Ma... Lees verder

Tags: brandveiligheid particuliere woning brandbeveiliging rookmelders
399dc15d-36ae-11e9-abcc-02b7b76bf47f.jpg

NETWERK EVENT SECURITY EXPERT OP EERSTE VRIJDAG PRO-DAGEN BATIBOUW

Door: All Fire Security
februari 14, 2019
Categorie: Beurzen

De eerste vrijdag van Batibouw valt tijdens de Pro-dagen, waar er veel vakmensen op zullen afkomen.

Dit jaar organiseert Security Expert die vrijdagavond een netwerk-mogelijkheid op de stand, waar we onze partners (elektriciens, aannemers, …)   voor uitnodigen om deze te trakteren en/of om deze te introduceren in de elektronische beveiliging. 


Een ideale gelegenheid omdat heel wat van al uw favoriete producten op de stand aanwezig zullen zijn! Wij voorzien u van een hapje en een drankje. Dat we er een succesvol... Lees verder

Tags: brandveiligheid camerabewaking camera's rookmelders All Fire Security inbraakbeveiliging stand beurzen security expert
batibouw_pro.jpg

GENIET VAN VOORDELIGE BATIBOUW CONDITIES OP INBRAAK -EN CAMERABEVEILIGING IN DE NIEUWE SECURITY CHECK !

Door: All Fire Security
februari 11, 2019
Categorie: Camerabewaking

Met Batibouw net om de hoek hebben we een nieuwe editie van de SecurityCheck, het infomagazine van Security expert. Nieuw dit jaar, de SecurityCheck bevat de voucher waarmee u van de 'Batibouw condities' kan genieten. 


Van welke condities kan u genieten? Gratis buitensirene IntelliSound BS2500P - t.w.v. € 250

Bij aankoop van alarmsysteem (inbraakdetectie)

t.w.v. min. € 1200 (exclusief installatie)
Gratis camera

Bij aankoop van camerabewakingsysteem

met recorder en mins... Lees verder

Tags: particuliere woning camerabewaking camera's All Fire Security beurzen security expert inbraakbeveiliging projecten
SE_BATIBOUW.jpg

VLUCHTWEGEN ZIJN ECHT VAN LEVENSBELANG EN VERDIENEN MEER AANDACHT

Door: All Fire Security
januari 30, 2019
Categorie: Risicoanalyses

Veilige vluchtwegen zijn van levensbelang. Overheden proberen met strenge regels te zorgen dat de gebouwen primair vluchtveilig zijn. Met onafhankelijke vluchtwegen, voldoende capaciteit, korte loopafstanden wordt gezorgd dat mensen in de meeste gevallen veilig kunnen vluchten. Nog veel te vaak zien we dat het toch fout gaat. Bij inspecties blijken vluchtwegen geblokkeerd of afgesloten te zijn. Bij grote incidenten vallen soms veel slachtoffers omdat vluchtroutes toch niet veilig genoeg zijn.


Van een gebouw dat voldoet aan het Bouw... Lees verder

Tags: brandveiligheid evacuatiewegen brand risicoanalyse evacuatieplannen interventiedossier
dhv-whitepaper-360x182.jpg
Category Name

Login

Post Title (List)

By:Author's Name (Link)

January 1, 2030

Category:Category Title (Link)

Main Text. Feel free to style these blocks to your taste and move them around within the container. Also feel free to remove whichever you don't want to show up on the blog.

Tags:Tag Link

Post Title (Post Page)

Main Text. Feel free to style these blocks to your taste and move them around within the container. Also feel free to remove whichever you don't want to show up on the blog. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus maximus dui quis pulvinar suscipit. Ut ac sollicitudin lacus. Donec lacinia, nunc sit amet volutpat molestie, nisi libero iaculis risus, vel cursus lacus orci sit amet mi. Morbi sodales urna non dapibus lacinia. Aliquam erat volutpat. Mauris felis ex, cursus sed lorem eget, dignissim iaculis lacus.

Custom HTML Code Container (sharing buttons, etc. – can be added in the online settings)

User's Name

January 1, 2030

Comment Text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus maximus dui quis pulvinar suscipit. Ut ac sollicitudin lacus. Donec lacinia, nunc sit amet volutpat molestie.

Comments

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.