" /> Klantenservice webshop - All Fire Security

Klantenservice webshop

WELKE BRANDBLUSSER KIEZEN?

Brandblussers zijn apparaten die gebruikt worden om een brand in eerste instantie zelf onder controle te krijgen. Er zijn verschillende types en elke brandklasse vraagt een specifiek type. Op elk apparaat staat vermeld voor welke brandklasse het kan worden gebruikt.

 

Brandklasses :

 • Klasse A : Vaste, niet smeltende stoffen in hoofdzaak organisch, die normaal gesproken onder gloedvorming verbranden: hout, papier, textiel, rubber.
 • Klasse B : Vloeistoffen en smeltende vaste stoffen; branden van vloeistof of tot vloeistof geworden stoffen: benzine, benzol, olie, vet, lakken, teer, alcohol
 • Klasse C : Gassen ; branden van gassen: methaan, propaan, waterstof, acetyleen, aardgas
 • Klasse D : Metalen
 • Klasse F : (frituur)vetten en oliën

 

POEDERBLUSSERS :

Een poederblusser heeft een groot blussend vermogen en kan ingezet worden voor het blussen van vaste-, vloeistof- of gasbranden (brandklasse A, B en C). Bovendien kan hiermee onder spanning staande apparatuur worden geblust. De poederblusser is geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig. De blussende werking is ongeveer zes maal die van bijvoorbeeld CO2. Een nadeel van een poederblusser is de grote nevenschade aan elektronische apparatuur en de kans op herontsteking van het brandje als er niet goed geblust is. Wanneer met een poederblusser is geblust, dan moet het overgebleven poeder met een industriële stofzuiger worden verwijderd. Bij een poederblusser is er daarintegen zeer weinig kans op roesten, doordat ze droogpoeder bevatten.

Toepassing: chemische- en petrochemische industrie, on/offshore, wegvervoer et cetera.

Permanente druk of intern drukpatroon?

Een toestel met permanente druk berust op een eenvoudig principe nl, Een ketel met daarin een blusstof welke constant onder druk staat en is voorzien van eeninknijpafsluiter.

Voordelen :

 • eenvoudig druk op de aangebrachte manometer aflezen (nakijken of toestel gebruiksklaar is)
 • goedkoper in aankoop door minimaal aantal onderdelen

 

Nadelen:

 • bij verhoging temperatuur , stijgt ook de druk
 • kans op drukverlies
 • het wordt niet aangeraden om een poederblusser onder permanente druk in een bewegende of trillende omgeving te plaatsen, deze trillingen bevorderen het verklonteren van het bluspoeder.
 • kortere levensduur dan een blusser met intern drukpatroon

 

Een patroontoestel met intern drukpatroon bestaat uit een ketel met een blusstof waarin een koolzuurpatroon (CO2-patroon) is aangebracht die u door in knijpen ofslaan activeert. Op het moment dat u de brandblusser activeert zal het koolzuurpatroon leeg lopen en voor de benodigde druk in de ketel zorgen.

Voordelen:

 • ketel niet continu onder druk, minder kans op verklontering doordat de instromende koolzuur de poeder door het toestel loswoelt,
 • langere levensduur (20 jaar)

 

Nadelen:

 • duurder in aankoop , wegens hoger aantal onderdelen

 

SCHUIMBLUSSERS :

Schuimblussers zijn gevuld met water en een schuimvormend middel en kunnnen ingezet worden voor het blussen van vaste-, vloeistof- of vetten (brandklasse A, B en F). De blussende werking van schuim berust op afdekking (zuurstof wegnemen) en in geringe mate op afkoeling. De werking van schuimblussers bestaat erin elke druppel uitstromende vloeistof te onderbreken met lucht. Hierdoor ontstaat een nevel, die niet elektrisch geleidend is. Bovendien heeft het mengen van lucht een langere blusduur als gevolg. Door de lange blusduur en de geringe nevenschade is een schuimblusser uitermate geschikt voor thuis en kantoor.

Toepassing: woningen, kantoorruimten, ziekenhuizen, laboratoria, werkplaatsen, openbare gebouwen, keukens, kantines, auto’s, caravans, boten.

Permanente druk of intern drukpatroon?

Een toestel met permanente druk berust op een eenvoudig principe nl, Een ketel met daarin een blusstof welke constant onder druk staat en is voorzien van eeninknijpafsluiter.

Voordelen :

 • eenvoudig druk op de aangebrachte manometer aflezen (nakijken of toestel gebruiksklaar is)
 • goedkoper in aankoop door minimaal aantal onderdelen

 

Nadelen :

 • bij verhoging temperatuur , stijgt ook de druk.
 • kans op drukverlies
 • kortere levensduur dan een blusser met intern drukpatroon

 

Een patroontoestel met intern drukpatroon bestaat uit een ketel met een blusstof waarin een koolzuurpatroon is aangebracht die u door in knijpen ofslaan activeert. Op het moment dat u de brandblusser activeert zal het koolzuurpatroon leeg lopen en voor de benodigde druk in de ketel zorgen.

Voordelen:

 • ketel niet continu onder druk, minder kans op drukverlies
 • langere levensduur (20 jaar)

 

Nadelen:

 • duurder in aankoop , wegens hoger aantal onderdelen

 

CO2-BLUSSERS :

Deze blussers zijn direct te herkennen omdat ze een zwarte expansiekoker of sneeuwkoker aan het uiteinde van de slang hebben. Ze kunnen ingezet worden voor vloeistof- of gasbranden (brandklasse B en C). Tussen expansiekoker en slang zit een handvat, dat men tijdens gebruik van de blusser moet vasthouden. Het handvat is nodig omdat het uiteinde van de onbeschermde koker zeer koud wordt en men hierdoor brandwonden kan oplopen. Voordeel van een koolzuursneeuwblusser is dat de blusstof (CO2) bij gebruik geen reststoffen achterlaat. Omdat dit werkingsprincipe berust op het wegnemen van zuurstof, wordt gebruik in kleinere ruimtes afgeraden.

Toepassing: hoogspanningsinstallaties, computerruimten, laboratoria, grafische industrie, keukens et cetera.

 

 

TOPKWALITEIT

All Fire Security is als bedrijf erkend door het neutraal orgaan Apragaz. Ons bedrijf is conform NBN S21-050 en ISO 9001. Al onze toestellen zijn conform de Europese wetgeving en hebben daarboven nog een kwaliteitslabel van BENOR. Onze producten zijn vervaardigd uit de beste materialen, van goede kwaliteit en steeds een betrouwbare oplossing om uw bedrijf, woning of winkel te beveiligen tegen brand! Onze technische fiches bieden uw gedetailleerde uitleg over de gebruikte materialen, werking van het toestel en technische specificaties.

 

OFFICIËLE EUROPESE NORMEN

Al onze toestellen zijn conform de Europese wetgeving en hebben daarboven nog een kwaliteitslabel van BENOR. Voor de nodige goedkeuringen en certificaten kan u steeds onze technische fiches raadplegen.

 

SNELLE LEVERING

Onze producten uit stock worden binnen de 5 werkdagen geleverd bij uw thuis. In de meeste gevallen ontvangt u de aangekochte producten al vroeger! Onze verzendkosten worden gehanteerd per gewicht. Indien er door omstandigheden een vertraging op uw verzending ontstaat, wordt u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht;

 

1 JAAR WETTELIJKE GARANTIE

Al onze brandblustoestellen hebben de wettelijke garantie van 1 jaar. Alle verkochte goederen vallen onder de volledige garantieclausules van invoerder of fabrikant, en enkel de onderdelen die door de fabrikant als waarborg worden aanvaard gelden. Wij verwerpen iedere betaling van schadevergoeding of andere kosten van welke aard dan ook voortvloeiend uit garantieproblemen. Alle garantie vervalt van zodra de klant zelf aan de goederen heeft gewerkt.

 

VERZENDING

De verzendingskosten voor bestellingen worden gehanteerd per gewicht;

0 – 5 kg : 12,10 EUR | 5 – 10 kg: 18,15 EUR | 10 – 30 kg: 21,18 EUR | >30 kg: 54,45 EUR

 

TELEFONISCH ADVIES

Hebt u vragen rond producten of wenst u te informeren naar bijkomende diensten? Wij zijn elke werkdag bereikbaar op kantoor tussen 8u30 – 12u & 13u – 17u00. Wij geven uw vrijblijvend advies en staan u met plezier te woord!

 

PROFESSIONEEL/ PARTICULIER

Onze producten en diensten bieden wij aan voor zowel particulieren als professionelen. De producten zijn geschikt voor bedrijven, industrie, winkels, horecazaken, woningen, appartementen, studentenhuizen enzovoort. Indien u bijkomende vragen of verzoeken hebt rond brandveiligheid of inbraakbeveiliging, aarzel dan niet ons te contacteren!

 

JAARLIJKS NAZICHT EN ONDERHOUD VAN TOESTELLEN

All Fire Security biedt het onderhoud aan van diverse brandbestrijdingsmiddelen zoals blussers, haspels, hydranten, noodverlichting, detectiesystemen en rookkoepels. Na het onderhoud ontvangt u telkens een technisch nazichtgetuigschrift, waarop eventuele opmerkingen worden vermeld. Contacteer ons voor het nazicht van uw toestellen of vraag een offerte voor een onderhoudscontract!

 

SCHERPE PRIJZEN

ALL FIRE SECURITY biedt uw kwalitatieve producten van degelijke materialen aan tegen scherpe prijzen. Onze innovatieve producten bieden u een doeltreffende beveiliging.

 

VEILIG BETALEN

Uw kan uw aankopen betalen met het middel dat voor uw persoonlijk best past. Bancontact, VISA, MasterCard, Maestro of overschrijving. U kan uw aankopen ook bestellen via de webshop en in ons filiaal komen ophalen en cash betalen. Dit kan tijdens de werkdagen van 8u30 tot 17u. Gelieve dit wel te vermelden bij opmerking wanneer u uw bestelling afrond. Alle vereiste beveiligingstechnieken zijn toegepast op ons online betalingssysteem op bankniveau, dat via het veelgebruikte Europese Multisafepay-platform verloopt. De 3D Secure technologie is ontwikkeld door Visa en wordt aangeboden onder de merknaam Verified by Visa. Onder het label MasterCard SecureCode biedt ook MasterCard deze standaard aan. Met 3D Secure en SecureCode wordt bij het plaatsen van je bestelling een extra veiligheidscontrole ingebouwd via uw Digipass. Zo word je beschermd tegen misbruik van uw kredietkaartnummer omdat je vóór de betaling eerst je identiteit bevestigt.

Je krijgt je orderbevestiging automatisch toegemaild na ontvangst van jouw betaling (ofwel onmiddellijk na het bestellen als je online betaalt, ofwel wanneer we jouw overschrijving ontvangen hebben in geval je via overschrijving betaalt). Je kan hem ook in je account terugvinden. Indien er zich problemen voordoen met de orderbevestiging, contacteer ons en wij lossen dit zo snel mogelijk voor u op!

Je ontvangt een mailbericht wanneer de betaling is ontvangen, wanneer uw bestelling wordt verwerkt en wanneer uw pakket verzonden wordt. Zo blijft u perfect op de hoogte van de status van uw bestelling.

Bij een annulatie of retourzendending betalen we je terug zodra we je retourzending goed ontvangen en verwerkt hebben. We sturen dan een mail ter bevestiging. Dat is meestal binnen maximaal tien werkdagen nadat je geretourneerd hebt. Als je al betaald hebt, betalen we je zo snel mogelijk terug, en houden u hiervan ook op de hoogte.

 

RETOURZENDINGEN

Zolang de artikelen ongebruikt en de verpakking ongeopend en volledig is kunnen artikelen geheel kosteloos geretourneerd worden. Van zodra de klant zelf aan de goederen heeft gewerkt of deze zijn gebruikt, kunnen de verzonden artikelen niet teruggenomen worden. Je kan het artikel tot 14 dagen na ontvangst kosteloos ruilen of retourneren. Wij zorgen voor de retourzending en een spoedige terugbetaling. Gelieve contact op te nemen met ALL FIRE SECURITY indien er defecten aan uw product zijn, wij ondernemen dan de nodige stappen. Bij een retourzending vragen wij ook de faktuur mee te zenden.