- All services
- Onderhoud & Keuring
- Evacuatieplannen
- Opleidingen
- Huur brandblussers
- Risicoanalyse & Interventiedossiers
- Advies & Expertise
- Brandblussers
- Brandhaspels
- Brandweermateriaal
- Automatische blussystemen
- Branddetectie
- Gasdetectie
- Veiligheidsverlichting
- Signalisatie
- Rook -en Warmte afvoer (RWA)
- Compartimentering
- Brandwerende Doorvoeringen
- Beveiliging
Is draadloze branddetectie betrouwbaar ?
Technisch is het perfect mogelijk om de detectoren draadloos te verbinden met de brandcentrale. Maar dit is uiteraard verbonden aan enkele voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is uiteraard om ten allen tijde goede zend- en ontvangstwaarden te hebben.
Als een brandcentrale niet alle signalen ontvangt, dan kan dit uiteraard heel grote gevolgen hebben. Ook moet er vermeden worden dat de signalen verstoord worden of verstoord kunnen worden. Daarom moeten er op voorhand ter plaatse metingen gebeuren om het aantal detectoren te bepalen. Ook moeten er geregeld evaluaties uitgevoerd worden om de goede werking van het systeem te garanderen.
Autonoom/draadloos branddetectiesysteem
Autonome rookdetectors worden aangebracht op het plafond in een kamer of ruimte.
Een ingebouwde batterij zorgt voor een feilloze werking voor een bepaalde tijd (2 tot 10 jaar) afhankelijk van het type rookmelder.
In geval van een rookdetectie werkt de ingebouwde zoemer van de autonome detector.
Deze detectoren zijn ook uitgerust met een testdrukknop op het toestel zodat deze op een regelmatig tijdstip (vb. maandelijks) kan getest worden.
Een vervelend repetitief beepje van de zoemer (vb. om de 2 minuten) verwittigt u wanneer de batterij aan vervanging toe is.
Eveneens kunnen meerdere autonome detectoren (bepaalde types) in eenzelfde gebouw draadloos met elkaar verbonden worden. Bij alarm op 1 enkele detector wordt ook het alarmsignaal op alle gekoppelde detectoren aangestuurd.